vineri, 29 aprilie 2011

10 mituri daramate ale disfunctiei erectile

Dintotdeauna au existat “specialisti” care, neputand ajunge ei insisi la performante sexuale notabile, s-au gandit sa-si puna frustralile pe hartie si sa faca din ele studii asupra disfunctiilor erectile, bagandu-le si altora in cap ca impotenta le vine dintr-o cauza sau alta. Departe de a-i critica, ne este mila de ei pentru ca au uitat proverbul din batrani cu referire la deget si la gura. Impotenta nu exista decat, cel mult, mentala.

1. Sedentarismul
Unii spun ca lipsa de sport are un efect negativ asupra activitatii sexuale. In primul rand prin cresterea abdomenului (ca nu mai vezi directia) iar in al doilea rand prin instalarea unei stari de oboseala cronica, ceea ce ar duce, implicit, la micsorarea duratei unui act sexual. Nimic mai neadevarat. Prin sedentarism energia se conserva Si o puteti utiliza cu succes pentru a va impreSiona partenera cu rezistenta voastra sexuala. Cat despre directie, daca nu mai merge pe pilot automat, puneti pe manual.
2. Alcoolul
Consumat peste masura, alcoolul afecteaza sistemul nervos si ficatul, diminuand capacitatea barbatului de a avea erectie. Asa spun unii specialisti. Evident ca se insala. Nimic nu este mai indicat decat alcoolul atunci cand vrei sa ai parte de o adevarata orgie sexuala. In primul rand, consumul de alcool pune sangele in miscare, iar sangele ajunge Si in deja celebrul organ erectil, irigandu-l. Iar in al doilea rand, nu uitati vorba noastra, a barbatilor: nu exista femeie urata ci numai bautura putina. Prietenii stiu despre ce vorbesc.
3. Fumatul
Fumatorii ar face parte din acea categorie care ar fi predispusa la disfunctii erectile. Nimic mai fals. Tigara face parte din arsenalul masculin si ne da noua, barbatilor, senzatia de siguranta. O mina sigura care duce tutunul la buze si apoi impresia ca noi controlam in intregime procesul de ardere, ca putem stinge oricand tigara, daca vrem. Dar noi vrem sa arda pana la capat, asa cum ne asteptam sa se comporte si femeia din patul nostru. Deci fumati, dar doar in locurile permise.
4. Diabetul
Are, intr-adevar, un efect nefast asupra organismului, dar nu si asupra vietii sexuale. Simpla idee ca, la un moment dat, nu o sa mai poti, te face sa profiti la maxim de orice ocazie. Vrei sa faci sex cat sa-ti ajunga si pentru a doua jumatate a vietii cand, spun ei, nu o sa mai poti. Deci bolnavii de diabet sunt adevarati recordmani. Aveti doar grija sa nu sariti peste injectia cu insulina.
5. Starile de anxietate
Obsesia de a avea cele mai bune performante sexuale te pot face sa dai gres si te pot conduce chiar la scurte perioade de impotenta. Asa spun unii medici. Evident, este total eronat, iar studiul acesta a fost facut cu siguranta de micii impotenti care nu s-au putut apropia niciodata de o femeie sau care au beneficiat de cosmarul numit ejaculare precoce. Pentru ca, daca nu-ti imbunatatesti activitatea sexuala, partenera ta va cauta aceste performante in alta parte. Si atunci chiar se va amplifica starea ta de anxietate.
6. Bolile vasculare
Se sustine sus si tare ca acestea pot afecta circulatia sangelui spre si dinspre penis, lucru care poate duce la pierderea capacitatii erectile a acestuia. Era o problema, e adevarat, dar s-a rezolvat in zilele noastre, cu inelele placerii. Pui inelul, strangi la baza iar restul e de domeniul fantasticului. Si al fanteziilor tale erotice.
7. Bolile pe sistem nervos
Daca ar fi ceva adevarat in asta, atunci de unde s-a nascut expresia “a facut sex ca nebunul”? Evident, asta nu inseamna ca cei mai buni recordmani in domeniu ar fi pacientii spitalelor de pSihiatrie. Dar de la ei putem invata cate ceva.
8. Problemele relationale
Cauza asta a fost inventata de o femeie. Pentru ca doar ele sunt indispuse, le doare capul sau sunt in perioada aia critica din luna. Unde e barbatul la care o femeie sa vina Si sa-i spuna ca vrea sa faca sex cu el iar el, nefericitul, sa inventeze vreo scuza?! Si chiar daca ar avea o strangere de inima, rezolvati ca la punctul 1: beti ceva inainte.
9. Traumatismele
Loviturile pe care le primiti, intr-un fel sau altul asupra penisului pot produce leziuni sau fracturi ale acestuia. Dar scoaterea din functiune, pentru o perioada de timp, a penisului, duce la acumularea de hormoni si la o dorinta exacerbata de a face sex. Si nu uitati ce a spus stramosul vostru din Lapus: “cand ma voi scula, pre multi am sa popesc”. Aveti doar putintica rabdare, stimabilor, ca la runda urmatoare veti fi in pol-position.
10. Interventiile chirurgicale
Acestea nu reprezinta absolut nici un pericol. Cu exceptia ciomo-terapiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu