miercuri, 11 mai 2011

Natalia Beketova - femeia cu 120 de vieti

La prima vedere, Natalia Beketova pare o persoana obisnuita. Are 31 de ani si lucreaza ca vanzatoare intr-un magazin din statiunea Anapa, aflata in regiunea ruseasca Krasnodar, de pe coasta de nord a Marii Negre.

Intoarcerea uriasilor

"Refahim", gigantii biblici, se intorc in Israel. Asa sustine Barry Chamish, un scriitor si ufolog din Tel Aviv

Neferu si geamanul ascuns al Pamantului

Dincolo de limitele probabilului

Perioada in care au fost construite piramidele isi are originile undeva la inceputurile preistoriei antichitatii. La baza intregului stat antic egiptean si a sistemului lui religios se aflau idei si cunostinte obtinute de la o civilizatie chiar mai veche decat cea a egiptenilor si care ajunsese la un inalt grad de dezvoltare.

IRLANDA, INIMA IMPERIULUI ATLANT?

- In uriasul corpus de studii dedicate Atlantidei a aparut o noua ipoteza. Ea apartine unui savant suedez, pe nume Ulf Erlingsson, specialist in cartografia submarina.

duminică, 8 mai 2011

Tunel secret descoperit in fata Piramidei Soarelui, din Mexic

Arheologii au descoperit un tunel secret, in apropierea Templului Quetzalcoatl (Piramida Soarelui - n.r.), din fostul oras Teotihuacan, din Mexic. Tunelul are o vechime de 2.000 de ani si poate duce la descoperiri spectaculoase ale vechilor civilizatii antice.

Secretul din miezul Pamantului, un reactor nuclear urias?

Fizicienii au folosit un instrument special, localizat sub un munte din Italia pentru a studia unele dintre cele mai rare particule care au fost descoperite vreodata. Aceste particule se numesc "geo-neutrini".

sâmbătă, 7 mai 2011

Scenarii apocaliptice.

Refugiatii se muta in Antarctica pana in anul 2030, Olimpiadele se organizeaza doar in ciberspatiu iar centrul Australiei a fost abandonat din motive de seceta extrema, potrivit unor scenarii “exotice” ce incearca sa depisteze efectele incalzirii climatice, noteaza Reuters.

Istoria tiganilor.

Dupa cercetari pe esantioane de populatii tiganesti din intreaga Europa in 1940, savantii straini clasifica ca predominanta in cadrul indivizilor respectivi, grupa de sange de tip B ceea ce inca o data inradacineaza ideea ca originea tiganilor este straina de Europa, acestia provenind din cadrul continentului asiatic.

“Cartea Revelatiei” cu chipul lui Hristos turnat in plumb.

Cea mai mare descoperire, dupa Manuscrisele de la Marea Moarta
Un presupus portret al lui Iisus a fost descoperit intr-o pestera din Iordania, intr-un codex sacru, turnat pe foite de plumb si sigilat cu inele metalice. Expertii considera ca este vorba de “Cartea Revelatiei”, scrisa chiar in anii urmatori crucificarii Mantuitorului

vineri, 6 mai 2011

Piramida misterioasa la Rasnov

Descoperire arheologică sau formaţiune naturală? Aceasta este intrebarea pe care şi-ar pune-o oricine în faţa locului din Rîşnov unde Valentin Tîrcă a găsit un fel de zidărie îngropată sub stratul de pămînt care îmbracă dealul. Pietre paralelipipedice, cu muchii şlefuite milimetric.

Această barieră poate opri un vehicul de 7 tone ce se deplasează cu 85 km/h! (VIDEO)

Personalul firmei Barrier1 Systems, Inc. îşi dedică timpul proiectării unor sisteme inovative de securitate, în special a unor bariere care să împiedice trecerea vehiculelor cu viteză mare.
Pentru cercetare şi dezvoltare au fost necesare 26 de teste cu accidente de maşina, unde au fost îndeplinite standardele Societăţii Americane de Testare a Materialelor (ASTM).

Un superb spectacol celest a fost surprins deasupra Greciei! (VIDEO)

Chris Kotsiopoulos este fotograf cunoscut pentru imaginile impresionante cu astrele cereşti pe care le-a captat de-a lungul timpului. În palmaresul acestuia se numără fotografii cu eclipse solare, apusuri, curcubee, răsărituri prinse în spatele unor temple vechi, dar şi astrofotografii.

Falsele amintiri introduse în minte ne pot face să mâncăm mai sănătos!

Credeaţi că Inception este doar un film şi că a «planta» memorii false în mintea cuiva nu este posibil? Fals! Un grup de psihologi americani au demonstrat că această tehnică este posibilă şi că poate fi folosită pentru a ne face să mâncăm mai sănătos!

joi, 5 mai 2011

Cele mai ciudate zece morti din istoria lumii

1. Francis Bacon (22 ianuarie 1561 - 9 aprilie 1626)
Cum a murit: impanand o gaina cu zapada

Francis Bacon a fost una dintre cele mai stralucite minti din Anglia secolului 16, fiind considerat initiatorul empirismului si senzualismului modern. S-a zvonit chiar ca a scris una dintre piesele lui Shakespeare.

Cele mai ciudate boli din lume

Boala Morgellon, leishmanioza sau sindromul `Hutchinson-Gilford`. Cu siguranta nu stii foarte multe despre acestea si exista o probabilitate si mai mare ca acum sa fii citit despre ele pentru prima data. Ce-ai spune daca ai afla ca acestea sunt unele dintre cele mai ciudate si misterioase boli chiar si pentru specialisti? E greu sa privesti efectele pe care aceste afectiuni le au asupra oamenilor, de aceea nici nu vrem sa le gandim la suferinta ce o pricinuiesc. Citeste in randurile urmatoare despre unele dintre cele mai ciudate boli din lume.

10 stravechi orase ale Europei

Atunci cand vorbim de asezari cu o istorie de milenii ne gandim, automat, la orasele din Orientul Mijlociu, acolo unde Damascul, Ierihonul, Byblos, Sidon sau Susa au vechimi care, in cazul unora dintre ele, depasesc 10.000 de ani.

Potopul lui Noe – un episod care a schimbat istoria

Povestea lui Noe si a Marelui Potop se regaseste in toate marile culturi si civilizatii ale lumii. Osciland intre mit si adevar, considerata de unii pura fictiune, in vreme ce credinciosi ferventi au imbratisat-o neconditionat, povestea unei supravietuiri miraculoase a infierbantat nu numai mintile populatiilor, ci si a omenilor de stiinta. Urmarea nu este greu de banuit.

Top 10 cele mai ciudate asezari ale lumii

Recent, autoritatile din Sudan si-au anuntat planul de reproiectare a oraselor acestei tari in forma unor animale si fructe. Dezvoltatorii chinezi au de gand sa contruiasca in Golful Xiamen o imitatie a oraselului portuar spaniol Cadaqués, unde a trait candva artistul Salvador Dali.

miercuri, 4 mai 2011

Noi dezvaluiri despre Otzi – mumia gheturilor

Celebrul, de acum, cadavru mumificat, descoperit in Alpii italieni, cadavru apartinand unui barbat de acum 5000 de ani si-a mai dezvaluit o parte din secrete, anunta oamenii de stiinta germani de la Universitatea Saarland.

Arderea in public a Coranului poate declansa un Razboi Mondial

Cel putin asa a declarat David Petraeus, nimeni altul decat Comandantul Coalitiei Internationale din Afganistan, care trage pe aceasta cale un semnal de alarma cu privire la arderea in public a cartii sfinte a musulmanilor de catre membrii unei biserici baptiste din statul Florida.

Naţiunea Islamului crede în OZN-uri

Naţiunea Islamului, o controversată organizatie din Statele Unite care promovează agresiv naţionalismul oamenilor de culoare şi credinţa în Islam, iese din nou la rampă cu declaraţii proprii referitoare la fenomenul OZN şi existenţa civilizaţiilor extraterestre.

Satul francez care “va supravietui Armaghedonului” este asaltat de vizitatori

Primarul unui sat pitoresc din Franta a avertizat ca va cere sprijinul armatei pentru a proteja localitatea de “asediul” vizitatorilor, adepti fanatici ai curentului New Age si entuziasti ai fenomenului OZN, convinsi ca acesta este singurul loc de pe Pamant care va fi crutat de Armaghedon in 2012.

marți, 3 mai 2011

Scaneaza-ti creierul ca sa afli ce meserie ti se potriveste

Asa-numita evaluare psihometrica permite oamenilor de stiinta sa afle “la ce esti bun” intocmind o harta ariilor cerebrale care arata cum stai cu aptitudinile si capacitatile cognitive.
De asemenea, evaluarea arata gradul de indemanare si daca persoana respectiva are vreun talent iesit din comun.

Salvia şi pelinul, plante care ajută memoria

Fitoterapeuţii consideră că plantele ne pot ajuta în activitatea cerebrală, pentru a elimina cît mai mult stînjenitoarele pierderi de memorie. Plantele nu ne menţin doar un trup sănătos, ci şi o minte sănătoasă, avînd o acţiune binefăcătoare asupra memoriei. Remediu pentru întărirea memoriei şi limpezirea ideilor Salvia (Salvia officinalis) este o plantă aromată folosită, în mod curent, la prepararea diverselor mîncăruri. Prea puţin însă se ştie faptul că această plantă a avut întotdeauna un rol important în medicină. În China, salvia era considerată o plantă sacră, avînd efecte benefice asupra creierului, a nervilor, a ochilor şi a glandelor. În Evul Mediu, salvia era numită "ochi limpezi", datorită efectului său binefăcător asupra ochilor. După cum ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, doctor în fiziologie vegetală şi specialist în fitoterapie, coordonator al Centrului Aroma Iaşi, în textele de farmaceutică, salvia este clasificată ca antiseptic natural: "Această plantă conţine un ulei volatil, răşină, tanin şi un principiu amar.

Creierul care invata: a fost descoperit un mecanism-cheie

Desi procesele neurale asociate invatarii sunt destul de bine cunoscute, pana acum nu fusese clarificat motivul pentru care ele au loc doar pe parcursul anumitor stari mentale. In cadrul unui nou studiu, cercetatorii de la Universitatea Bristol, Marea Britanie, au reusit acum sa identifice neurotransmitatorul capabil sa intensifice capacitatea de invatare si memoria.

Salvia, floarea Maicii Domnului

De mii de ani, cea mai mare atenţie a persoanelor preocupate de sănătatea celor din jur a fost îndreptată spre planta Salvia officinalis, considerată „iarbă sfântă“ la greci, şi „simbolul sănătăţii“, la orientali. Pentru romani devenise un panaceu universal, care vindeca toate bolile umane sau planta celor 1.000 de virtuţi terapeutice. De altfel, denumirea speciei derivă de la cuvântul latin „salvare“ - a salva, a vindeca, având multiple întrebuinţări terapeutice.

Stresul ne poate ajuta să învăţăm pentru examene

A studia pentru examenele în ultimul minut ar putea fi cel mai bun mod învăţare, conform unui nou studiu care relevă faptul că stresul contribuie la formarea amintirilor.
Oamenii de şiinţă au descoperit ca hormonii produşi atunci cand suntem stresaţi determină schimbări la nivelul celulelor din creier, ajutându-ne să stocăm informaţii mult mai uşor.

luni, 2 mai 2011

Tragedie in Arctica: povestea din spatele “tabloului blestemat”

La 30 kilometri de capitala britanica, in comitatul Surrey, se afla un magnific ansamblu de cladiri ce adapostesc o sucursala a Universitatii din Londra: Royal Holloway University of London. Povestea acesui lacas de invatamant, inaugurat in 1886, e in sine interesanta (a fost construit, incepand cu anul 1879, de un filantrop milionar, Sir Thomas Holloway, initial ca un colegiu destinat exclusiv femeilor; asta la sugestia sotiei sale) si la fel de interesante sunt tablourile care impodobesc galeria sa de arta, care galerie e utilizata si ca sala de examen, in timpul sesiunilor.

MISTERE: Unde s-a aflat Gradina Edenului?

Adam si Eva, pervertiti de Sarpele din Arborele Cunoasterii, au conspirat la subminarea intaiului mit al crestinatatii, ruinand moral Edenul, gradina paradisiaca mundana. Dezastrul a fost desavarsit de Potop, pedeapsa exemplara si necesara. Arheologii, istoricii si hermeneutii au reusit sa probeze insa existenta fizica a acestui loc privilegiat din Biblie.

Un nou experiment arată cum religia îi descurajează pe copii să trişeze

Religia poate descuraja credincioşii să facă greşeli, de teamă că Dumnezeu îi priveşte. Însă şi zeii ficţionali au acelaşi efect: copiii evită să trişeze la jocuri dacă sunt anunţaţi că sunt urmăriţi de Prinţesa Alice, o persoană invizibilă inventată de cercetători pentru un studiu recent.

Ce gândeşte Dumnezeu - teoria întregului sau munca neterminata a lui Einstein

Revista Time l-a desemnat Omul Secolului XX. Albert Einstein a avut trei mari teorii, dintre care numai două sunt cunoscute la scară largă. Prima, Legea Specială a Relativităţii, enunţată în 1905, ne-a dat formula E = mc2, care a condus la fabricarea bombei atomice şi a dezlegat misterul stelelor. A doua mare teorie a savantului de geniu a venit sub forma Legii Generale a Relativităţii, din 1915, care a adus în discuţie ideea plierii spaţiului, Big Bang-ul şi găurile negre. Dar mulţi nu ştiu că poate cea mai mare dintre teoriile sale abia urma să iasă la lumina şi nu a fost niciodată definitivată: „o teorie a tuturor lucrurilor”, cunoscută şi că „teoria întregului”. Realizarea de căpătâi a lui Einstein avea să fie teoria câmpului unificat, o încercare de a „a intra în mintea lui Dumnezeu”.

Iisus, Budha si vechii egipteni erau ucrainieni?

Este foarte posibil ca Budha sa fi fost un membru al tribului scit denumit Budin, trib care a existat pe actualul teritoriu al Ucrainei in urma cu aproximativ patru milenii. Numele acestei culturi stravechi a ramas prezent in numele anumitor localitati: Seredina Buda, Buda si altele.

Un alt giulgiu contemporan cu Iisus a fost descoperit

O echipa mixta de arheologi canadiano-israeliana a anuntat scoaterea la iveala a unui giulgiu din secolul 1 d.Hr., intr-un antic mormant din Ierusalin. Importanta descoperirii este cu atat mai mare cu cat poate confirma sau infirma originalitatea Giulgiului Sfant de la Torino.

duminică, 1 mai 2011

Uluitoarele profetii ale inteleptilor triburilor Hopi

In zilele noastre, termenul de act profetic a cazut in desuetudine, dupa ce cohorte intregi de falsi mistici, ghicitori de doua parale si sarlatani de toate rasele si culorile l-au minimalizat si profanat.

Top 10: Armele viitorului

In ciuda pretentiilor sale de specie evoluata si superioara, comparativ cu celelalte organisme vii cu care imparte planeta, omul nu a renuntat deloc la ideea de razboi. Ba din contra chiar, ajutat de tehnologia galopanta, se pregateste sa lanseze o noua generatie de arme ucigatoare, al caror potential mortal este superior pana si armelor inventate de autorii SF-urilor celebre.

200 de previziuni care vor zgudui lumea in anul 2020

Imposibil este, paradoxal, un cuvant pe care, de-a lungul timpului, l-au folosit cel mai des oamenii de stiinta. Istoria descoperirilor a demonstrat, totodata, ca Imposibil s-a dovedit de fiecare data un verdict perisabil. Astazi, golit de inteles, cuvantul Imposibil se odihneste in dictionare.

Stiri ignorate care ar putea schimba lumea

S-au intamplat recent, atat de recent, incat opinia publica mondiala le-a uitat intr-un elan aproape inconstient...
Au fost ascunse, musamalizate si rapid ingropate, parca la ordin...
Presa globala nu le-a acordat importanta cuvenita, desi evenimentele de mai jos vor influenta in mod sigur viitorul. Dincolo de presupuneri, analize si comentarii, faptele petrecute fara stirea celor multi spun multe despre deriva in care continua sa rataceasca lumea in care traim.

10 jafuri colosale din istoria recentă

Majoritatea oamenilor au avut, probabil, măcar o dată sau de două ori în viaţă, fantezii despre cum ar da o lovitură de milioane, care să îi îmbogăţească. În cele mai multe dintre cazuri, asemenea gânduri nu se materializează.

Descifrand trecutul – 8 scrieri inca necunoscute

Scrisul este considerat si astazi drept una dintre cele mai mari inventii ale umanitatii. Poate cea mai mare. Fara scris nu ar fi existat cunoastere, insemnari istorice sau stiinta. Nu mai vorbim de carti, jurnale si internetul de azi. Fara scris, omenirea ar fi trait probabil inca in epoca de piatra. Mii sau zeci de mii de limbi si dialecte au ajuns sa fie scrise pe piele,